Thijs van Sambeeck van La Source is derde beste sommelier van Vlaanderen

Thijs van Sambeeck van La Source is derde beste sommelier van Vlaanderen

Thijs van Sambeeck van La Source is derde beste sommelier van Vlaanderen

De sommelier van sterrenrestaurant La Source in Lanaken is uitgeroepen tot de derde beste sommelier van Vlaanderen. Dat maakt de recensiewebsite Foodtaster.be bekend.


Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane kreeg de eerste plaats. De tweede plaats is voor Mathieu Vanneste, Hof Van Cleve (Oost-Vlaanderen). De vierde plaats en belofte van het jaar ging naar Victor Derks, Nuance (Antwerpen).

De beste sommeliers in Vlaanderen
Foodtaster.be heeft devier sommeliers geselecteerd wegens hun professionele kwaliteiten, de evenwichtige samenstelling van de wijnkaart, de precieze keuze voor aangepaste wijnen en de klantvriendelijke bediening met kennis van zaken.


Thijs van Sambeeck – La Source (Lanaken)
De Nederlander Thijs van Sambeeck bekwaamde zich eerst tot kok, dan tot gastheer en tenslotte tot sommelier. "Aanvankelijk werkte hij in eigen land in topzaken als De Bokkedoorns en Beluga. Hij stak al eens de Belgische grens over en werd in 2017 sommelier van La Source. De innemende van Sambeeck oefent zijn beroep uit met heel veel passie. Hij maakt er een erezaak van om wijnen en gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot smaakbelevingen waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen en daarvoor een terechte derde plaats bij de sommeliers van Foodtaster.be," klinkt het in een persbericht van de recensiewebsite.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Chalet in Lanakens De Krieckaert uitgebrand

    Chalet in Lanakens De Krieckaert uitgebrand

  • Haaks op Vlaams regeringsbeleid dat trajectcontroles schrapt, voert Lanaken er nieuwe in

    Haaks op Vlaams regeringsbeleid dat trajectcontroles schrapt, voert Lanaken er nieuwe in

  • DE VERTELLINGEN -  Lanaken

    DE VERTELLINGEN - Lanaken

  • Overvolle editie van de TVL Vertellingen voor Erhan Demirci

    Overvolle editie van de TVL Vertellingen voor Erhan Demirci

  • Limburgse grensburgemeesters twijfelen aan nut binnenkomstcontroles

    Limburgse grensburgemeesters twijfelen aan nut binnenkomstcontroles

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image