Toprecepten van sterrenchefs: Jan Menten van De Mijlpaal maakt gebakken zeebaars

Toprecepten van sterrenchefs: Jan Menten van De Mijlpaal maakt gebakken zeebaars

Toprecepten van sterrenchefs: Jan Menten van De Mijlpaal maakt gebakken zeebaars

Wilt u ook eens koken als Jan Menten van restaurant De Mijlpaal? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken tijdens de feesten.

Gebakken zeebaars met asperges, tapenade en aardappelschuim

Benodigdheden:




  • 4 stukken wilde zeebaars

  • 16 witte asperges

  • 200 gr. snijbonen

  • 300 ml room

  • 150 ml melk

  • 50 gr boter

  • olijfolie

  • sushi-azijn

  • 4 toastjes bruin boord

  • wilde zwarte peper/ zout


  • 150 gr groene olijven

  • 1 lepel kappertjes

  • 1 teentje look

  • 1 sjalot

  • 25 gr gezouten ansjovis

  • 300 gr puree van aardappel

  • 100 ml kookvocht van de aardappel

  • nootmuskaat

 




Zo maak je het:


  • Proportioneer de zeebaars in 4 mooie stukken, kruid ze met zout en wilde zwarte peper. Bak ze op de velkant in hete olijkolie. Snij de rest van de zeebaars in kleine blokjes en kruid ze met wilde zwarte peper, zout, olijfolie en enekele druppels sushi-azijn.

  • Schil 8 asperges goed en kook ze in gezouten water.

  • Snij de overige asperges in stukken en gaar ze in room en melk. Mix de saus goed glad in de blender en kruid met wilde zwarte peper, zout en een klontje boter. Zeef de saus goed. Snij de snijbonen in kleine stukken en bak ze samen met de asperges in boter zonder ze te kleuren. Kruid met wilde zwarte peper en zout.

  • Mix de groene olijven, kappertjes, look, sjalot en ansjovis fijn.

  • Leg de tapenade en de tartare van de zeebaars op toastjes. Steek houtschilfers en zaagmeel in brand in een aliminium bakje. Als het goed rookt, zet dan het bakje in een ketel en zet de aardappelpuree erbij met een deksel op de ketel, zodat de rook niet kan ontsnappen. Mix de aardappelpuree met het kookvocht en de room, kruid met zout en nootmuskaat, giet in een espumafles en zet 1 gasbommetje op.

  • Alles schikken zoals op de foto.

Gerelateerd nieuws

  • Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

    Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

  • Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

    Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

  • Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

    Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

  • Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

    Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

  • Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

    Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image