Toprecepten van sterrenchefs: kok Koen Somers van Kristalijn maakt panna cotta

Toprecepten van sterrenchefs: kok Koen Somers van Kristalijn maakt panna cotta

Toprecepten van sterrenchefs: kok Koen Somers van Kristalijn maakt panna cotta

Wilt u ook eens koken als Koen Somers van Kristalijn? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken met kerstmis of nieuwjaar.


 


Panna cotta met peer en cardemom



Benodigdheden voor 4 personen:


  • 3 blaadjes gelatine ( totaliteit 10 gr.)

  • 500 ml. kokosroom

  • 100 ml. volle melk

  • 2 limoenblaadjes (kaffir – vers, diepgevroren of gedroogd)

  • 30 gr. vanillesuiker 

  • 15 gr. kristalsuiker

  • 1 vanillestokje 

  • 2 theelepels gemalen kardemom

  • oranjebloesemwater

  • 4 peren 


Zo maak je het


  • Smelt een klontje boter samen met de kardemom. Doe de perenblokjes erbij en blus met een scheutje oranjebloesemwater – doe dit subtiel, want oranjebloesemwater smaakt nogal sterk door. Zet een deksel op de pot en laat zeker 10 minuten zachtjes stoven tot de peren zacht zijn. Doe de perenblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken. Neem mooie glaasjes en schep er een bodempje van de perenblokjes in.

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de kokosroom aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de kristalsuiker bij en laat verder koken. Snijd het vanillestokje overlangs in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de roommengeling. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg ze toe aan de kokosroom en roer met de klopper tot ze helemaal opgelost zijn. Zeef de roommengeling en giet ze in de glaasjes over de peerblokjes.

  • Laat 2 à 3 uur opstijven.

 

Gerelateerd nieuws

  • Limburgse bedrijven schakelen over op hitteplan: poetshulpen Eazer starten vroeger

    Limburgse bedrijven schakelen over op hitteplan: poetshulpen Eazer starten vroeger

  • 100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren

    100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren

  • De Toekomstfabriek: Een blik achter de schermen bij Eazer Technics

    De Toekomstfabriek: Een blik achter de schermen bij Eazer Technics

  • Genk on Stage 2025: snikhete en succesvolle editie

    Genk on Stage 2025: snikhete en succesvolle editie

  • UV-tattoos waarschuwen wanneer het tijd is om te smeren op Genk on Stage

    UV-tattoos waarschuwen wanneer het tijd is om te smeren op Genk on Stage

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image