2 limoenblaadjes (kaffir – vers, diepgevroren of gedroogd)
30 gr. vanillesuiker
15 gr. kristalsuiker
1 vanillestokje
2 theelepels gemalen kardemom
oranjebloesemwater
4 peren
Zo maak je het
Smelt een klontje boter samen met de kardemom. Doe de perenblokjes erbij en blus met een scheutje oranjebloesemwater – doe dit subtiel, want oranjebloesemwater smaakt nogal sterk door. Zet een deksel op de pot en laat zeker 10 minuten zachtjes stoven tot de peren zacht zijn. Doe de perenblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken. Neem mooie glaasjes en schep er een bodempje van de perenblokjes in.
Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de kokosroom aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de kristalsuiker bij en laat verder koken. Snijd het vanillestokje overlangs in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de roommengeling. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg ze toe aan de kokosroom en roer met de klopper tot ze helemaal opgelost zijn. Zeef de roommengeling en giet ze in de glaasjes over de peerblokjes.
Limburgse bedrijven schakelen over op hitteplan: poetshulpen Eazer starten vroeger
100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren
De Toekomstfabriek: Een blik achter de schermen bij Eazer Technics
Genk on Stage 2025: snikhete en succesvolle editie
UV-tattoos waarschuwen wanneer het tijd is om te smeren op Genk on Stage
TVL wil je graag pushberichten sturen met belangrijk nieuws
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Installeer onze TVL app voor een betere ervaring!
We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:
Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:
Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
Niet-essentiële cookies:
Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
» Functionele cookies:
Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
» Analytische cookies:
Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
» Targeting / advertising cookies:
Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.
Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".