2 limoenblaadjes (kaffir – vers, diepgevroren of gedroogd)
30 gr. vanillesuiker
15 gr. kristalsuiker
1 vanillestokje
2 theelepels gemalen kardemom
oranjebloesemwater
4 peren
Zo maak je het
Smelt een klontje boter samen met de kardemom. Doe de perenblokjes erbij en blus met een scheutje oranjebloesemwater – doe dit subtiel, want oranjebloesemwater smaakt nogal sterk door. Zet een deksel op de pot en laat zeker 10 minuten zachtjes stoven tot de peren zacht zijn. Doe de perenblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken. Neem mooie glaasjes en schep er een bodempje van de perenblokjes in.
Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de kokosroom aan de kook met de melk en de limoenblaadjes. Doe er de vanillesuiker en de kristalsuiker bij en laat verder koken. Snijd het vanillestokje overlangs in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul bij de roommengeling. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, voeg ze toe aan de kokosroom en roer met de klopper tot ze helemaal opgelost zijn. Zeef de roommengeling en giet ze in de glaasjes over de peerblokjes.
Pukkelpop organiseert exclusieve try-out van Zwangere Guy
Racing Genk vangt 17 miljoen euro voor Bonsu Baah
Traditie van boeken lezen op vakantie houdt stand: "Mensen nemen graag een stapeltje mee"
Zomerschool voor Oekraïense kinderen in Genk
100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren
TVL wil je graag pushberichten sturen met belangrijk nieuws
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Installeer onze TVL app voor een betere ervaring!
We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:
Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:
Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
Niet-essentiële cookies:
Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden. Hieronder vallen:
» Functionele cookies:
Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
» Analytische cookies:
Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.
We hebben je toestemming nodig.
Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.
Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.
Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".