Waldorf-salade
Benodigdheden voor 10 personen:
Knolselderij-ijs:
Marinade
Crumble van walnoten
Walnotenoliepoeder
Appelgel
Selderijsapje
20 stuks knolselderij-chips
20 stuks ronde geblancheerde knolselderij-plakjes
20 stuks ronde appelplakjes
40 stuks gele bleekselderij blaadjes
Zo maak je het:
Kook een lichte karamel van het water en de suiker. Verhit de walnoten in een oven van 150 graden voor 5 min. Meng de noten met de karamel en stort ze uit op een siliconen mat en laat afkoelen. Hak de noten fijn en dek goed af.
Roer de malto-poeder door de olie tot er een poeder ontstaat.
Meng het agar-poeder door de appelsap en breng aan de kook. Laat het geheel 1 min doorkoken en giet het vervolgens in een kom en laat afkoelen. Draai het geheel glad in een blender en vul de gel in een spuitflesje en zet in de koeling.
Kook het water met de suiker op en zet koel. Meng alle ingrediënten in het suikerwater en mix het geheel in een blender. Zeef het sap door een fijne puntzeef en zet koel.
Schep een eetlepel crumble in het midden van een diep bordje. Leg een theelepel walnotenolie poeder ernaast. Spuit diverse dopjes appel gel rond de crumble. Haal de opgeblazen rozijntjes uit de sifon en leg deze tussen de dopjes gel. Schep nu een mooie quenelles selderij-ijs op de crumble en garneer met de plakjes appel en knolselderij. Schenk het sapje errond en plaats de selderijchips er tegen. Dresser nog de selderijblaadjes en geniet van de Waldorf-salade!
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .