Nieuws

TVL Nieuws, 14 oktober 2021

embed

- Ludwig Vandenhove vraagt dat de politieraad opheldering verschaft over het gerechtelijk onderzoek dat loopt naar politiemensen die een naakte persoon in een cel filmden terwijl die zichzelf bevredigde. Het comité P startte bijna drie maanden geleden een onderzoek naar de feiten die een smet werpen op het politiekorps.


- PXL-student Talha Aydin volgt een revolutionaire therapie tegen blindheid. Zijn zicht zou volledig verdwijnen maar het is nu gestabiliseerd door een operatie die voor het eerst in ons land wordt uitgevoerd.


- Na de explosie van de koeltorens is in Genk de opruiming van de Langerlo site in volle gang. Langerlo wordt omgevormd tot een hoogwaardig industrieterrein voor grote werkgevers.


- Pelt is de eerste Limburgse gemeente die alle inwoners gaat bevragen om hen te betrekken in een toekomstplan met aandacht voor mobiliteit en ruimtelijke ordening.


- En voor de tweede opeenvolgende dag voeren de vakbonden actie tegen wat ze noemen de hoge werkdruk bij supermarktketen Lidl. Minstens 9 vestigingen in Limburg bleven dicht.