Nieuws

TVL Nieuws, 15 april 2020

embed

- Pukkelpop gaat niet door, de scholen gaan niet open na de paasvakantie en de lockdown blijft zeker tot 3 mei van kracht. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist. 


- In Sint-Truiden is een baby besmet met het coronavirus. Het meisje is een maand oud en is samen met haar ouders opgenomen in het Jessa ziekenhuis in Hasselt. 


- Burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren is genezen van het coronavirus. Hij blijft nog een tijdje in zelfquarantaine en werkt van thuis uit.


- Deze zomer wordt een stormloop van toeristen op Limburg verwacht. Zelfs als de grenzen weer open zijn kiest een meerderheid van de Belgen voor een vakantie in eigen land. Limburg is samen met de kust en de Ardennen de topbestemming.


-  En de coronacrisis heeft ook onverwachte voordelen voor onze ziekenhuizen. Op de afdeling materniteit verloopt de borstvoeding bij jonge moeders veel beter dan gewoonlijk. Dat is allicht een gevolg van de afzondering nu kraambezoek verboden is. Dat blijkt uit het derde deel van de TVL-reeks In Het Spoor Van de Helden Van Sint-Trudo.