Nieuws

TVL Nieuws, 16 juli 2020

embed

- De Vlaamse regering beslist morgen wie de nieuwe Limburgse gouverneur wordt. De post gaat zo goed als zeker naar N-VA waar Jos Lantmeeters en Karolien Grosemans de belangrijkste kandidaten zijn. Maar ook CD&V eist de post op, al wordt dat moeilijk omdat ze met drie van de vijf gouverneurs ver boven haar gewicht zou spelen. 


- Heusden-Zolder is een broeihaard van nieuwe besmettingen met het coronavirus. Zes inwoners zijn besmet op een verlovingsfeest.


- Nog in Heusden-Zolder roept schepen van Turkse origine Funda Oru op om dit jaar niet met vakantie te gaan naar Turkije.


- Wie een vakantie in Limburg verkiest boven een vliegvakantie, krijgt al wekenlang af te rekenen met kwakkelweer, maar de toeristen lijken dat niet aan hun hart te laten komen.


- En er zijn nog amper 300 kerkgangers in Meeuwen-Gruitrode. De kerkfederatie schrapt een aantal misvieringen omdat de 78-jarige pastoor het werk niet meer gedaan krijgt. Met een mogelijke opvolger wordt geen rekening gehouden. Het is geleden van 2015 dat er nog een priester is gewijd in Limburg.