Nieuws

TVL Nieuws, 18 juni 2020

embed

- Nadat een 13-jarig meisje uit Oudsbergen om het leven komt bij een ongeval met een vuilniswagen, schrijft haar mama een boek als eerbetoon aan haar dochter. Het boek moet lotgenoten helpen met de verwerking van het rouwproces.


- Coronapatiënten die lijden aan een milde vorm van het virus, hebben drie maanden later nog altijd last van ernstige ziektesymptomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Hasselt.


- Nederland wordt een topbestemming voor Limburgers die deze zomer op vakantie gaan. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij reisorganisatoren. Nu de grenzen van de Schengen landen weer open zijn, voelen veel mensen er niks voor om al het vliegtuig te nemen.


- Sojaplanten en de vernietiging van het regenwoud hoeven niet hand in hand te gaan. Voor het eerst in Limburg is de Diepenbeekse ondernemer Bram Kriekels erin geslaagd om een veld vol soja te planten.


- En de Limburgse kunstenaars Gert Robijns en Hugo Duchateau openen een tentoonstelling op internationaal niveau in Genk.