Nieuws

TVL Nieuws, 19 januari 2021

embed

-  Omdat de overheid de levering van voldoende vaccins niet kan garanderen worden de vaccinaties van het ziekenhuispersoneel van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis uitgesteld. Directie en personeel laten weten zich in de steek gelaten te voelen door de overheid.

- In Sint-Truiden gaat kleuter- en lagere school Schuttershof tien dagen dicht nadat verschillende kinderen en leerkrachten positief testten op corona. Het zou gaan om de besmettelijke Britse variant. Morgen worden zo'n 280 kinderen en 25 personeelsleden getest. 

- Vlaams minister Zuhal Demir zet de uitrol van de digitale meter op pauze. Ze wil eerst dat er duidelijkheid komt over de compensatieregeling voor de zonnepaneleneigenaars die geen gebruik meer mogen maken van de terugdraaiende meter.

- Door de drukte op de baan lijkt het alsof er minder mensen thuiswerken terwijl dat verplicht is. Volgens Voka is dat niet het geval en houdt 90% van de Limburgse bedrijven zich aan de regels.

- En ondanks een gebrek aan een duidelijk perspectief organiseert zakenman Carlo Meuwissen een evenement voor 12.000 personen in de Ethias Arena.