Nieuws

TVL Nieuws, 2 juli 2020

embed

- Internationaal onderzoek bewijst dat mondmaskers wel degelijk het grote publiek beschermen tegen de verpreiding van het coronavirus. De Veiligheidsraad  verplicht het dragen van mondmaskers niet omdat het nut zogenaamd niet bewezen is. De beslissing van de Veiligheidsraad lijkt eerder politiek geïnspireerd dan gebaseerd op advies van wetenschappers. 


- Burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren wil dat mondmaskers in winkels verplicht worden nadat twee personeelsleden van Dreamland besmet werden met het coronavirus. Alle personeelsleden moeten in quarantaine en de winkel wordt ontsmet.


- Minder dan één op tien Limburgers draagt een mondmasker in de winkel. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. De overgrote meerderheid zegt dat ze wel een masker zouden dragen als het verplicht was.


- Tijdens de coronacrisis vielen er minder verkeersdoden en gebeurden er minder ongevallen in Limburg. Dat blijkt uit cijfers die onze redactie kon inkijken.


- En beroepsfotografen zijn boos omdat ze een coronapremie van 4.000 euro moeten terugbetalen omdat ze daar volgens de overheid bij nader inzien toch geen recht op hebben.