Nieuws

TVL Nieuws, 20 oktober 2020

embed

- Wie geen coronasymptomen vertoont wordt vanaf morgen niet meer getest. Een goede beslissing volgens de Limburgse huisartsen omdat het veel te druk is. Wel zijn ze niet te spreken over de slechte communicatie van de overheid over de nieuwe teststrategie.


- Alle Limburgse scholen schakelen over naar code oranje. Bedoeling is wel dat alle leerlingen voltijds naar school blijven gaan, al kan vanaf het derde middelbaar wel voor afstandsonderwijs gekozen worden. Op de speelplaats worden mondmaskers verplicht.


- Door de verplichte sluiting van de horeca schakelen veel restaurants weer over op ophaalgerechten, maar dat maakt het omzet verlies zeker niet goed, klinkt het. Ook de leveranciers zien af. Groothandel in groenten en fruit 't Vitamientje uit Hasselt verliest driekwart van zijn omzet.


- De woonzorgcentra in onze provincie blijven voorlopig gespaard van de tweede coronagolf. Op enkele uitzonderingen na zijn de meeste Limburgse woonzorgcentra coronavrij. 


- En de Limburgers hielden zich goed aan de avondklok. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij de politiezones.