Nieuws

TVL Nieuws, 23 juli 2019

embed

Vanaf morgen geldt in het hele land voor het eerst code rood door de hitte. Heel wat winkels sluiten of passen hun openingsuren aan door het extreem warme weer. Ze verwachten dat er veel minder shoppers de baan op gaan met deze tropische temperaturen. 


Ondertussen waarschuwt de politie om ondanks de hitte 's nachts ramen en deuren af te sluiten. Enkele Hasselaren kregen de afgelopen week inbrekers over de vloer, omdat zij hun ramen ’s nachts hadden laten open staan om hun woning te laten afkoelen.


De hittegolf is dus officieel begonnen, maar het ergste moet nog komen. Ook bij de Meteo op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel verwachten ze dat donderdag de warmste dag ooit wordt sinds de metingen met een maximumtemperatuur die kan oplopen tot zo'n 40 graden.


Twee weken na de opening ontving het kunstproject LABIOMISTA van Koen Vanmechelen in Genk vandaag al haar 10.000ste bezoeker.


En in Sint-Truiden hebben enkele jongeren een wel heel bijzondere vakantiejob. Ze poetsen namelijk de skeletten die worden opgegraven op de Groenmarkt.