Nieuws

TVL Nieuws, 23 oktober 2020

embed

- De 46-jarige coronapatiënte Annick Moyaerts uit Gingelom is na 218 dagen ziekenhuis weer thuis. Ze is uiteraard opgelucht maar wil iedereen ook waarschuwen om het coronavirus niet te onderschatten. Ze roept ook op tot een volledige lockdown. 


- In het Revalidatie en MS Centrum in Pelt hebben 28 patiënten en minstens 12 personeelsleden positief getest op Covid-19. Ondertussen maakt de overheid bekend dat ziekenhuizen vanaf maandag alle niet-dringende operaties moeten annuleren.


- Ook de coronamaatregelen worden verstrengd. Zo is er onder andere geen publiek meer toegelaten bij professionele competitiesporten, mogen er maximaal 200 toeschouwers tegelijk naar het theater en concerten en daalt de maximumcapaciteit voor het hoger onderwijs.


- De nieuwe maatregelen komen hard aan bij het Ethias Theater in Hasselt. Na maandenlang gewerkt te hebben aan een protocol moet de musical Sneeuwwitje morgen toch afgelast worden.


- En we gingen met een patrouille van de politiezone LRH mee op pad tijdens een corona-controle. Volgens procureur Guido Vermeiren werden er in Limburg sinds maart bijna 7.000 corona-pv's opgesteld waarvan meer dan 5.000 behandeld of in behandeling zijn.