Nieuws

TVL Nieuws, 23 oktober 2023

embed

- De gemeente Lanaken en Sappi gaan psychologische begeleiding voorzien voor werknemers met donkere gedachten. Bij de bekendmaking van de sluiting reageerden veel werknemers emotioneel.


- Er is in Limburg een gebrek aan opvang voor mensen met een eetstoornis. Wie anorexia heeft, kan geen jaar wachten op hulp, zegt auteur en ervaringsdeskundige Britt De Waard.


- Patrick Dewael overweegt om als onafhankelijke te zetelen in het parlement. Dewael en Marino Keulen blijven vandaag weg van het partijbureau van Open VLD uit protest tegen de manier waarop Gwendolyn Rutten aan de kant is gezet bij de aanduiding van een nieuwe minister.


- In Lommel is er ophef over de toekenning van subsidies in het kader van het corona noodfonds. Vooruit klaagt aan dat een vzw, waar een schepen ook bestuurder is, meer geld kreeg dan andere verenigingen.


- En na het lerarentekort is er nu ook een directeurstekort in het onderwijs. Onder meer G0! Scholengroep Xpert is al sinds vorig schooljaar op zoek naar een directeur.