Nieuws

TVL Nieuws, 3 januari 2023

embed

 

- Eén op vijf Limburgse KMO's is bezig aan een ontslagronde. Onze provincie lijdt zo nog meer onder de economische crisis dan de rest van Vlaanderen.


- De wintersolden zorgen voor drukte in de Hasseltse winkelstraten. De energiecrisis maakt koopjes populair al verkopen winterjassen niet bij dit warme weer.


-  De autoverkoop is ferm ingestort, zo laten verschillende mensen uit de autosector weten. De cijfers lagen nooit zo laag sinds 1995. De moeilijke economische situatie zorgt dat steeds minder mensen budget voorhanden hebben om een auto te kopen, maar ook de lange levertijden en het tekort aan onderdelen spelen een grote rol. 


- De cafésport darts lijkt al enkele jaren aan een opgang bezig. Tijdens de coronacrisis vonden vele mensen de weg naar het dartsbord, en ook onze Belgische dartsspelers scheren hoge toppen in internationale competities. Het duwt de sport naar een ongeziene populariteit, ook in Limburg.


- En Sporting Hasselt gaat een deel van de oude tribunes vernieuwen. Daarover is een akkoord met het stadsbestuur. Eind deze maand wordt het plan voorgelegd aan de buurtbewoners.