Nieuws

TVL Nieuws, 30 november 2020

embed

-  Winkeliers hopen in december het corona rampjaar toch nog voor een deel goed te maken. In heel Limburg bereiden de winkels de heropening van morgen voor. Maasmechelen Village garandeert dat het zelf zal verhinderen dat het tot een overrompeling komt.


- De kritiek op Limburgers die gaan winkelen in Maastricht en Eindhoven zwelt aan. Het is gevaarlijk, asociaal en verboden. Grensburgemeester Marino Keulen haalt hard uit naar de Nederlandse autoriteiten.


- Nu winkels, musea en zwembaden weer open mogen, valt het verbod op misvieringen zwaar bij gelovigen. In Zonhoven kan de pas verhuisde priester Wim zijn parochianen niet leren kennen omdat de deuren van de kerk dicht moeten blijven.


- En ook frituren snakken het vooruitzicht van een nieuwe openingsdatum. Online bestellingen zijn vaak niet voldoende om het hoofd boven water te houden. Onze reporter ging een frietje steken in Oudsbergen.


- En studenten kijken uit naar de manier waarop ze binnenkort examens moeten afleggen. Hogeschool PXL kiest waar mogelijk voor online examens. De UCLL en de Universiteit Hasselt geven de voorkeur aan zoveel mogelijk examens op de campus.