Nieuws

TVL Nieuws, 5 oktober 2020

embed

- In de Limburgse ziekenhuizen liggen vandaag 35 coronapatiënten. Daar zijn ook jongeren bij. In Limburg zijn er op dit moment veel minder coronabesmettingen dan in de rest van het land. Dat kan snel veranderen als we de veiligheidsmaatregelen niet strikt naleven, zegt gouverneur Jos Lantmeeters in een gesprek met TV Limburg. 


- De Limburgse woonzorgcentra hebben noodscenario's klaar om te vermijden dat ze opnieuw in lockdown moeten bij een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen. Ze willen ten allen tijde de mogelijkheid voor bezoek open houden.


- Door de beschermende maatregelen van de overheid zijn er in Limburg minder faillissementen dan de voorbije jaren. De bedrijfswereld kijkt met een bang hart vooruit naar de winter.


- In volle coronacrisis wordt de dag van de leerkracht vandaag in vele scholen op een bescheiden manier gevierd. Toch stijgt de populariteit van het beroep: in de Limburgse hogescholen zijn er dit schooljaar een kwart meer inschrijvingen van aspirant-leerkrachten. 


- En terwijl zowat alle teamsporten kreunen onder de coronamaatregelen blikken we in TVL Sportcafé vooruit op de hoogst onzekere start van het Bene-league handbalseizoen.