Nieuws

TVL Nieuws, 8 mei 2020

embed

- De Limburse winkelsteden bereiden zich volop voor op de heropening van de winkels komende maandag. In Hasselt worden enkele straten afgesloten terwijl ze bij Maasmechelen Village de temperatuur van iedere bezoeker gaan meten. In Genk en Sint-Truiden zijn er ook hygiënecotroleurs op pad.


- Bilzen gaat in totaal 40.000 euro terugbetalen aan mensen die winkelen bij de lokale kleinhandel. Ze willen op die manier de Bilzerse winkels steunen.


- Het aantal Limburgse coronapatiënten daalt voor de derde dag op rij fors. Toch roept viroloog Steven Van Gucht iedereen op om ondanks de versoepeling de coronaregels te blijven respecteren.  Het is dan ook afwachten hoe de Limburgers vanaf zondag zullen omgaan met de nieuwe regel van vier? 


- Het economische herstel uit deze coronacrisis zal moeilijk en langzaam zijn. Dat blijkt uit een bevraging van werkgeverskoepel VKW bij haar leden. Zes op de tien ondernemingen zal personeel ontslaan. 'De toestand is alarmerend,' klinkt het.


- En in Maasmechelen moest Annemie Ramaekers haar gloednieuwe fitnesszaak al na vier dagen sluiten door corona. Ze zag zwarte sneeuw maar is er rotsvast van overtuigd dat ook de fitness-sector klaar is om coronaproof terug op te starten.