Nieuws

TVL Nieuws, 9 juni 2023

embed

 

* Basisschool De Kameleon in Sint-Lambrechts-Herk start een petitie om de onveilige verkeerssituatie aan de schoolomgeving aan te kaarten. Leerlingen moeten er dagelijks halsbrekende toeren uithalen om veilig naar huis te rijden. Dat stelden we vanmiddag zelf vast aan de schoolpoort. 


* De Wellenaren trekken zondag naar de stembus voor een referendum over de fusieplannen van de gemeente. Burgemeester Els Robeyns belooft rekening te houden met de uitslag, al is ze daar juridisch niet toe verplicht.


* De Duitse energiereus RWE trekt onverwacht de stekker uit de plannen voor een groot batterijpark in Dilsen-Stokkem. Als reden verwijst het bedrijf naar de beslissing om de jongste twee kerncentrales 10 jaar langer open te houden.


* Sander Gillé & Joran Vliegen blikken vol vertrouwen vooruit op hun eerste grandslamfinale. Het Limburgse dubbelduo start als underdog op Roland Garros, maar ruikt de kans op een stunt. 


* En het kwik flirtte vandaag voor het eerst dit jaar met de grens van 30 graden. Een tropische dag werd het net niet, maar de waterpret was er daarom niet minder om.