Nieuws

Wolvenkenner Frederik Thoelen: "Drukke wegen moeten aangepakt worden voor veiligheid van élk dier"

embed
door Luc Moons Op tien dagen tijd zijn er twee wolven doodgereden in Limburg. "Als er twee jonge wolven doodgereden worden, kunnen er ook een derde en vierde volgen," vertelt wolvenkenner van het Natuurhulpcentrum Frederik Thoelen. "Het is belangrijk dat er ook op korte termijn maatregelen genomen worden. Niet enkel voor de wolven, maar ook voor andere dieren".

Limburg is in theorie een ideaal leefgebied voor de wolf. "Maar de grote, drukke wegen gooien roet in het eten. De versnippering van de natuurgebieden is een groot probleem. Niet enkel voor wolven, maar voor elk dier: ook voor egels en reeën," zegt bioloog Frederik Thoelen. 

De bezorgdheid om de leefbaarheid van jonge wolven in onze provincie is dus groot. Vraag is of de wolf wel een toekomst heeft in Limburg? "Zeker wel", zegt Frederik Thoelen. "De wolven die zijn aangereden verkeren in perfecte gezondheid. Ze vinden hier dus genoeg voedsel en hebben voldoende leefruimte". Enkel aan de verkeersveiligheid moet dringend gewerkt worden.