Nieuws

Zware brand legt houtafdeling school Maaseik plat

embed
door Marijke Nijssen

Een zware brand in de middelbare school van de scholencampus Mosa RT op Sint-Jansberg in Maaseik heeft de houtafdeling volledig vernield. Meer dan 2.000 leerlingen kunnen vandaag niet naar school. 

De brandweer blust nog steeds na nadat gisterenavond een zware brand uitbrak op de scholencampus Mosa RT op Sint-Jansberg in Maaseik. De houtafdeling is volledig vernield. Ook het gebouw waar de kantoren van de directie, secretariaat en leraarskamer gevestigd zijn is niet meer bruikbaar. 

Het vuur brak uit rond 20.45 uur. In een mum van tijd sloegen de vlammen metershoog door het dak. Uit voorzorg werd het internaat onmiddellijk ontruimd. De brandweerpost Maaseik van de hulpverleningszone Oost-Limburg was als eerste ter plaatse. Maar zij moesten de hulp inroepen van de omliggende brandweerkorpsen zoals Bree en Maasmechelen. Ook een korps uit Nederlands-Limburg bood bijstand. 

De directie heeft beslist dat de leerlingen van het 3e tot het 7e middelbaar vandaag niet naar school kunnen. Het gaat om zo'n 2.000 leerlingen. Ze bekijken hoe ze de leerlingen zo snel mogelijk kunnen herverdelen over de andere gebouwen. 

Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.