Nieuws

Zwemcomplex LAGO Pelt Dommelslag viert twintigste verjaardag

embed
door Bart Husson

Het LAGO Pelt Dommelslag zwembad bestaat vandaag exact 20 jaar. Het was in 2003 het eerste publiek-private complex in de Vlaamse sportwereld. De gemeenten Neerpelt en Overpelt tekenden een samenwerking met private partner LAGO. Sindsdien kreeg het zwemcomplex 4 miljoen zwemmers over de vloer. De twintigste verjaardag wordt deze week gevierm met heel wat speciale activiteiten.


De afgelopen twintig jaar werd er net geen 10 miljoen euro in het complex geïnvesteerd. Zo kwamen er nieuwe zwembaden en werden er renovatiewerken uitgevoerd. Zowel LAGO als het gemeentebestuur van Pelt zijn tevreden over de samenwerking, de concessie werd dan ook verlengd tot 2046. Naast de recreatieve zwemmers biedt het complex ook onderdak aan de zes sportclubs: Peltse Zwemclub, Overpeltse Duikclub, Neerpeltse Watersportclub, Duikclub Atlanta, De Waterlelies en Laguna Divers.


Het 20-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd met kortingen, verschillende feestjes en activiteiten. Zo vindt er op 21 en 25 juni een zeemeerminnendisco met zeemeerminprinsessen plaats. Vanaf 1 tot en met 9 juli start de feestweek voor bezoekers, waarbij ze verschillende activiteiten kunnen doen. Een kleine greep uit het aanbod: gratis ijsjes, een wipe-out parcours en wedstrijdje in de VR-glijbaan. Enkele protagonisten blikken terug op twintig jaar Dommelslag in bovenstaande video.