1.123 nieuwe besmettingen en 185 overlijdens, "Maar cijfers lijken stabiel"

1.123 nieuwe besmettingen en 185 overlijdens, "Maar cijfers lijken stabiel"

1.123 nieuwe besmettingen en 185 overlijdens, "Maar cijfers lijken stabiel"

De laatste 24 uur zijn er 1.123 nieuwe besmettingen vastgesteld in België. Er zijn ook 185 slachtoffers te betreuren. In totaal overleden er 1.632 Belgen aan het virus. Het aantal ziekenhuisopnames ligt met 420 nieuwe opnames een pak lager dan vorige week, en het aantal opnames op de intensieve afdeling is zelfs met vier patiënten gedaald. Dat kan mogelijk 'het weekendeffect' zijn, maar het Nationaal Crisiscentrum is voorzichtig positief: de cijfers lijken te stabiliseren.

Op dit moment zijn er 2.607 Limburgers besmet met het virus. Dat zijn er 562 meer dan voor het weekend. De besmettingsgraad in onze provincie blijft 30. Dat wil zeggen dat 3 op de 1.000 Limburgers intussen besmet zijn met het coronavirus. Dit getal blijft nu al enkele dagen stabiel. Het werkelijk aantal besmettingen ligt waarschijnlijk wel een stuk hoger, omdat niet iedereen met symptomen ook getest wordt op COVID-19.

De laatste 24 uur zijn er 420 coronapatiënten opgenomen in de Belgsiche ziekenhuizen. De afgelopen dagen lag dat getal telkens tussen 500-600. Het is nog te vroeg om te mogen spreken over een echte daling, maar het Nationaal Crisiscentrum is hoopvol. De cijfers tonen een plateaufase aan. De belasting op de ziekenhuizen blijft nog steeds zwaar, dus het is belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. In de afgelopen 24 uur hebben 235 coronapatiënten het ziekenhuis mogen verlaten. Sinds 15 maart zijn er nu in totaal 3.986 patiënten genezen.

Gerelateerd nieuws

  • Zomersolden starten volgende week met kortingen van 30 procent

    Zomersolden starten volgende week met kortingen van 30 procent

  • Waarschuwingsfase voor ozon- en hitteplan is geactiveerd

    Waarschuwingsfase voor ozon- en hitteplan is geactiveerd

  • Lidl lanceert hybride gehakt: rundvlees met plantaardige eiwitten

    Lidl lanceert hybride gehakt: rundvlees met plantaardige eiwitten

  • De Lijn rijdt vanaf nu ook met e-bussen van BYD

    De Lijn rijdt vanaf nu ook met e-bussen van BYD

  • 6 op 10 bouwbedrijven nemen extra maatregelen tegen de hitte

    6 op 10 bouwbedrijven nemen extra maatregelen tegen de hitte

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image