Minister Jo Brouns wil erkenning voor bakkers van Limburgse vlaai versnellen

Minister Jo Brouns wil erkenning voor bakkers van Limburgse vlaai versnellen

Minister Jo Brouns wil erkenning voor bakkers van Limburgse vlaai versnellen

Na de TVL-reportage over de vertraging van de erkenning van de Limburgse vlaai als streekproduct werd er hierover vandaag gedebatteerd in de commissie Landbouw van het Vlaams Parlement. Door een rekenfout in de receptuur werden er nog maar 5 bakkers erkend, terwijl er 53 aanvragen werden in gediend. Het productdossier moet dus zo snel mogelijk aangepast worden zodat meer Limburgse bakker het label kunnen krijgen. Bevoegd minister Jo Brouns liet weten dat hij zijn Nederlandse collega een brief heeft geschreven om de procedure te versnellen.

Gerelateerd nieuws

  • Weer of geen weer, peuters moeten buiten spelen

    Weer of geen weer, peuters moeten buiten spelen

  • Heet tot midden volgende week: captatieverbod op water wordt uitgebreid

    Heet tot midden volgende week: captatieverbod op water wordt uitgebreid

  • EU verbiedt uithardingsproduct voor gelnagels

    EU verbiedt uithardingsproduct voor gelnagels

  • 1 op 7 Limburgse bedrijven leed schade door cybercriminaliteit

    1 op 7 Limburgse bedrijven leed schade door cybercriminaliteit

  • 1 op 7 Limburgse bedrijven leed voorbije jaren schade door criminaliteit

    1 op 7 Limburgse bedrijven leed voorbije jaren schade door criminaliteit

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image