Toprecepten van sterrenchefs: Bert Meewis van de Slagmolen maakt hazenruggen

Toprecepten van sterrenchefs: Bert Meewis van de Slagmolen maakt hazenruggen

Toprecepten van sterrenchefs: Bert Meewis van de Slagmolen maakt hazenruggen

Wilt u ook eens koken als Bert Meewis van restaurant de Slagmolen? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken met de feesten.

Hazenrug 'Harlekijn'

Benodigdheden:




  • 2 st Inlandse Hazenrug

  • 4 st stoofpeer (Gieser Wildeman)

  • 4 voetjes witloof ( volle grond)

  • 1 el sherry azijn

  • 1 el gehakte zwarte truffel

  • 1 /2 knolselder

  • 1 dl zaijn

  • 3 dl verse room

  • 1 el zure room

  • 1 el graanmosterd

  • Boter 


  • 1 el kweeperengelei of aalbessen

  • 3 st appelen Boskoop

  • 30 gr rozijnen

  • 2 dl zwarte Thee

  • 1 dl zoete witte wijn

  • Bruine suiker

  • Witte fijne suiker

  • Geutje Calvados

  • 6 dl hazenfond

  • ½ l rode wijn




  • Appelcompot: schil de appelen en verdeel ze in gelijke stukken. Zet ze op samen met 3 el fijne suiker , 3 el bruine suiker, geutje Calvados en 1 dl zoete witte wijn. Giet de in zwarte thee geweekte rozijnen af en voeg toe. Haal ze van het vuur als ze gaar zijn.

  • Knolselderpuree: schil de knolselder en snij ze in grote stukken. Kook de stukken in kokend , gezouten azijnwater. Wanneer ze gaar zijn, afgieten en drogen op fornuis. De ingekookte verse room ( 3dl) kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Cutteer de selder samen met de ingekookte room fijn in de thermomix of andere cutter.

  • Witloof : snij de witloof in stukken en bak in de pan met boter, peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje suiker toe en bak gaar. Blus met wat sherryazijn en voeg de gehakte truffel toe.

  • Peertjes. kook de rode wijn met 100 gr fijne suiker en gaar hierin de geschilde, uitgehaalde peertjes. Laat een nacht afkoelen in de koelkast in kookvocht. Dit doen we voor de kleur.

  • Saus: verdeel de 6 dl hazenfond in twee. Een deel met de zure room en graanmosterd . Een deel met el boter en el kweeperengelei. Laat de sauzen even inkoken tot de gewenste dikte en smaak.

  • Haas: ontvlies de hazenruggen en kruid met peper en zout . Smeer in met wat boter en bak af in voorverwarmde oven van 190 ° C gedurende 10 min. Laat rusten.

  • Afwerking: voor de afwerking op het bord zorgen we ervoor dat al onze garnituren warm zijn. Ontdoe de hazenruggen van de filets en versnij tegendraads in plakjes. Leg het witloof in het midden om de sauzen te scheiden. 

Gerelateerd nieuws

  • Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

    Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

  • Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

    Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

  • Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

    Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

  • Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

    Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

  • Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

    Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image