Nieuws

TVL Nieuws, 4 mei 2020

embed

- Voor het eerst in twee maanden vallen er geen coronadoden in de Limburgse ziekenhuizen. En ook de ziekenhuisopnames blijven in heel het land dalen. 


- De textielsector is boos op de federale overheid. Volgens mondmaskerproducent Bamboo uit Hechtel-Eksel werden constructieve onderhandelingen om iedere Belg van een stoffen masker te voorzien eenzijdig opgezegd, met paniek en lange wachtrijen aan de stoffenwinkels als gevolg.


- De heropstart van bedrijven die niet rechtstreeks met klanten in contact komen verloopt rustig in Limburg. Het extra verkeer op de baan blijft beperkt, bij heel wat bedrijven blijft telewerk de norm.


- Voorzieningen voor mensen met een beperking mogen vanaf vandaag weer bezoek toelaten. Maar zorginstelling Ter Heide wacht daar nog twee weken mee omdat ze het te vroeg vinden en het bezoek zo goed mogelijk willen organiseren. 


- In Tongeren doneren de inwoners massaal bloemen om de basiliek te versieren. Ze zien ook een toename van het aantal kerkbezoekers tijdens de coronacrisis.