Smaakmakkers in Parma (AFL 3)

embed

Luc De Laet vervoegt de Smaakmakkers en wacht Steven op aan Prosciuttificio Il Conte, de hammenfabriek waar zijn hammen hangen te drogen. Nadien ontdekken de 2 heren samen de delicatesse culatello. En Bert-Jan en Ben trekken naar brouwerij Birrificio Del Ducato, een Italiaanse brouwerij met een Belgische toets!


Wat hebben we nodig? (4 personen)


1 potje Pomo & Legumi

1 pakje crackers

200g fijngesneden Culatello


400g linguini

4 Italiaanse worsten

4 eidooiers

1dl room

50g parmezaanse kaas

1 el geraspte citroenschil

2el gehakte platte peterselie

olijfolie

1 stuk parmezaan

 


Hoe maak ik het?


Besmeer de crackers met de Pomo & Legumi. Beleg ze met de fijngesneden Culatello.


Grill de Italiaanse worsten op de BBQ en snijd ze in kleine stukken. 

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. 

Meng de eidooiers met room, gemalen parmezaan, citroenschil en peterselie. 

Voeg hierbij de gekookte pasta en eventueel wat kookvocht. 

Meng dit zeer snel onder elkaar. Het gerecht zal zichzelf binden. 

Werk af met de gegrilde worsten en besprenkel met peper, zout, olijfolie en parmezaan.


Smakelijk!