Justitie

15-jarige jongen steekt 17-jarig meisje neer met mes aan bushalte in Alken

In Alken heeft een 15-jarige jongen gisterennamiddag een 17-jarig meisje neergestoken met een mes. Hierbij raakte ook een 16-jarige jongen gewond. De 15-jarige jongen is gearresteerd en verschijnt vandaag voor de jeugdrechter.

De drie jongeren die in Stevoort school lopen zaten samen op de bus op weg naar huis. In de bus kwam het tot een schermutseling. Aan de halte Alken Thoonenstraat in de Eduard Dompasstraat in Sint-Joris liep het uit de hand. De 15-jarige jongen uit Alken begon uit te halen met een mes en stak het meisje in haar zij. De 16-jarige jongen die tussenbeide kwam, liep een snee op aan zijn arm.

De politie Kanton Borgloon kwam ter plaatse en  arresteerde de 15-jarige jongen. Het meisje werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeerde niet in levensgevaar.

Marijke Teunis van het parket Limburg: “De 15-jarige jongen wordt dinsdagvoormiddag verhoord en zal daarna voorgeleid worden voor de jeugdrechter. Op basis van onder meer de kwalificatie, zijn persoonlijkheid en zijn thuissituatie zal de jeugdrechter bepaalde maatregelen nemen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over gemeenschapsdienst, of een vorming waarmee de dader inzicht krijgt in de feiten, zichzelf en het slachtoffer. Huisarrest is ook een optie. De zwaarste maatregel is een gesloten instelling”,