Mobiliteit en Verkeer

28 bestuurders onder invloed tijdens verkeerscontroles

Dit weekend hielden de politiezone Limburg Regio Hoofdstad en de politiezone Kempenland alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in het verkeer. Hierbij werden 21 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alchol. 7 bestuurders testten positief op drugs. Daarnaast werden er dit weekend ook 52 verkeersongevallen gemeld in onze provincie. 

SLim-controles

Afgelopen weekend hielden de politiezones LRH en Kempenland SLim-controles op de weg. In totaal werd er bij 870 bestuurders een ademtest afgenomen. 21 van deze ademtesten waren positief. Bij 352 bestuurders werd er een drugstest afgenomen. 7 bestuurders zaten onder invloed van drugs achter het stuur. 

Naast de overtredingen op alcohol en drugs werden ook nog 8 andere overtredingen vastgesteld: waaronder het dragen van geen gordel en het rondrijden zonder verzekering. Bij deze SLim-controles werden 9 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Verkeersongevallen

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 52 verkeersongevallen gemeld. Hierbij vielen 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden ademtesten afgenomen. 26 bestuurders bliezen positief. En van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddelijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.