Justitie

22-jarige Lanakenaar gearresteerd op verdenking van dealen

Een interventieploeg van de lokale politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst arresteerde gisterenavond een 22-jarige Lanakenaar op verdenking van het dealen van drugs. De man reed onder invloed van drugs op de Bammestraat in Bilzen en bij een controle bleek dat hij ook in het bezit was van een aanzienlijke hoeveelheid drugs en dealersattributen. 

Buurtbewoners hadden de politie verwittigd dat er een verdacht voertuig rondreed. De bestuurder had geen alcohol gedronken en de boorddocumenten waren in orde. Maar een afgenomen speekseltest wees op het gebruik van marihuana. De 22-jarige bestuurder uit Lanaken mocht zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

In het voertuig troffen de agenten 10 gram marihuana en bijna 40 gram hasj aan. De agenten vonden ook een weegschaal, lege zakjes en 500 euro cash. Omdat er duidelijke aanwijzingen waren in het kader van dealen van drugs werden de bestuurder en zijn passagier uit Lanaken, gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Alle drugs, attributen en het gevonden geld werden in beslag genomen. Het voertuig werd getakeld voor verder onderzoek en doorzocht met een federale drugshond.

Op het commissariaat van Bilzen werden vingerafdrukken en foto’s genomen. Beide personen zullen verhoord worden met een advocaat.