Economie

40 extra jobs door uitbreiding BAM op bedrijvenpark Brustem

De huidige locatie van de nv BAM Contractors (Betonac) aan de Hasseltsesteenweg wordt te klein en voldoet niet meer op het vlak van duurzaamheid en energie-vriendelijkheid. Daarom zal de firma investeren in nieuwe infrastructuur op Brustembedrijvenpark. Die uitbreiding zal ook 40 extra jobs creëren. 

Het voormalige bedrijf Betonac, dat in 2007 werd overgenomen door de nv BAM Contractors, is al meer dan 100 jaar gevestigd in Sint-Truiden en is een belangrijke werkgever voor de inwoners van de stad zelf en de omliggende gemeenten. Burgemeester Veerle Heeren: “Om te kunnen uitbreiden en aan de huidige duurzaamheidsnormen te voldoen, was BAM op zoek naar industriegrond, liefst in eigen stad. Die vonden ze op een perceel op Brustem bedrijvenpark. Daar gaan ze nu onder meer een nieuwe kantoor- en materiaalruimte optrekken, waardoor de tewerkstelling zal uitbreiden van 360 naar 400 mensen.”

BAM Contractors is alvast verheugd met dit nieuws. “De nieuwe inplanting van de kantoren voor BAM Contractors, BAM Track en van de ateliers voor BAM MAT, de materieeldienst, bevestigt de wil van BAM Belgium om de meer dan 100-jarige verankering in Sint-Truiden voort te zetten en de lokale werkgelegenheid in stand te houden. De ligging van het terrein vlakbij de DronePort geeft BAM de mogelijkheid om voluit in te zetten op innovatie en op ondersteuning van starters voor de toepassing van nieuwe bouw gerelateerde technologieën”, klinkt het.