Media en Cultuur

5 Pukkelpop-optredens die je moet zien volgens onze journalist Bart Husson

Nog een paar dagen en dan is het zover! 15 augustus gaat Pukkelpop van start. Weet jij al naar welke bands je gaat kijken? Of heb je eventueel nog een plekje vrij? Kijk dan zeker tussen de tips van onze journalisten. Ze raden je 5 must-see optredens aan! Vandaag geven we je de top vijf van onze journalist Bart Husson:

  • De Jeugd Van Tegenwoordig: woensdag om 22u50 in de Dance Hall 

"Cécémel à volonté voor iedereen! Deze helden blijven gewoon doorgaan. Nieuwe plaat Luek (geen schrijffout, is gewoon de titel) is top en de heren weten hoe je een uitstekende liveshow neerzet met Bas Bron als orkestleider. Als opwarmer pik ik ook zeker Zwangere Guy mee. Vorig jaar dropte hij met Zwangerschapsverlof vol.3 een magistrale soloplaat, dit jaar deed hij het gewoon nog eens over met z’n vrienden van Stikstof. Klasbak."

  • Shellac: donderdag om 19u05 in de Club

"Op donderdag krijgen brave kindjes maar een half pakje slaag, de andere helft krijgen ze van Shellac. Dit trio onder leiding van topproducer Steve Albini vliegt er dan ook stevig in. Noiserock van het allerhoogste niveau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat den Steve ook de luide plaatjes van Belgische toppers zoals Raketkanon, Gruppo Di Pawlowski en Cocaine Piss producete."

  • The Sore Losers: vrijdag om 17u50 in de Marquee

"Ze stellen op Pukkelpop hun nieuwe plaat voor en uiteraard zijn we zeer benieuwd. De nieuwe single Dark Ride belooft alvast veel goeds. The Sore Losers bewezen tijdens vorige edities al dat ze hun mannetje kunnen staan op een groot podium. De afgelopen jaren veroverden ze menig podium in Europa, ik ga er vanuit dat de Marquee zich op vrijdagavond gewillig zal overgeven."

 

  • Protomartyr: zaterdag om 20u25 in de Lift

"Veel zal er niet gelachen worden tijdens het concert van Protomartyr in de Lift. Frontman Joe Casey is niet echt een lachebek, maar gelukkig beschikt hij wel over een stevige strot. Casey’s stemgeluid en manier van zingen doen aan Nick Cave (periode The Birthday Party) denken. Op hun recente EP Consolation werd de hulp van Kelley Deal van The Breeders ingeschakeld, met groot succes. Ik ga het zeggen, Walter: Wheel Of Fortune is een van de beste songs van het jaar."

  • King Gizzard & The Wizard Lizard: zaterdag om 21u20 in de Club

"Ik weet niet of deze heren uit Australië een grote postzegelverzameling hebben, maar ze hebben er ongetwijfeld heel wat afgelikt. Brachten vorig jaar maar liefst vijf psychedelische platen uit (eentje gaven ze zelfs gratis weg). En echt waar, ze zijn alle vijf dik de moeite. Hopelijk kunnen we dat ook zeggen over hun show op Pukkelpop. Al valt daar eigenlijk niet aan te twijfelen, want dit zevental (waaronder twee drummers) weet hoe het een feestje moet bouwen, dat bewezen ze twee jaar geleden nog in de AB (zie video)."