Media en Cultuur

5 Pukkelpop-optredens die je moet zien volgens onze journalist Tine Oyen

Nog een paar dagen en dan is het zover! 15 augustus gaat Pukkelpop van start. Weet jij al naar welke bands je gaat kijken? Of heb je eventueel nog een plekje vrij? Kijk dan zeker tussen de tips van onze journalisten. Ze raden je 5 must-see optredens aan! Vandaag geven we je de top vijf van onze journalist Tine Oyen:

  • Angèle: donderdag om 21u30 in de Dance Hall

"Een zwoele zachte stem. Ze klinkt precies als een engeltje. Het is ook de moeite waard om haar Franse teksten eens te vertalen. Ze zong eerst in lokale cafeetjes en ontpopte zich snel tot een podiumbeest. Ik ontdekte haar via Instagram waar ze vaak a capella zong. Ik was meteen verkocht en wil haar supergraag eens live horen en zien. Naar het schijnt gebruikt ze haar podium heel goed. Het zit waarschijnlijk in de genen, want haar grote broer is Romeo Elvis."

  • Travis Scott: vrijdag om 01u00 op de Mainstage

"Gekend als de vriend en vader van het kind van Kylie Jenner. Hij werkte al samen met Justin Bieber en Kendrick Lamar. Die laatste zal ook op Pukkelpop staan én is ook een echte aanrader. De hiphopper kan wel gevaarlijk uit de hoek komen. Hij loopt van links naar rechts en klautert op de boxen. Van zijn gedrag moet ik niks hebben, maar zijn muziek is wel chill om naar te luisteren. Ogen toe en het komt goed."

  • COELY: woensdag om 00u30 in de Dance Hall

"Om in de hiphop vibe te blijven, COELY. Ze is echt een koningin op het podium en is van Vlaamse bodem. Pas op dat je niet achterover valt van haar immense stem. Coely geniet ook echt van haar performance en dat geeft ze ook door aan het publiek."

  • Warhola: vrijdag om 19u45 in de Dance Hall

"Melancholisch of magisch kan je het noemen. Oliver Symons, de zanger, is ook deel van de groep Bazart. Daar staat hij op de achtergrond, dus ik ben benieuwd hoe hij het doet op de voorgrond. De frontman weet wat hij zingt. Hij leeft voor de muziek en dat kan je zien aan zijn carrière die begon bij Eurosong."

  • Dua Lipa: donderdag om 19u05 op de Mainstage

"Een vrouw met ballen aan haar lijf. Ze brengt sfeer en zit vol energie. Dua Lipa zingt soms niet even zuiver, maar toch heeft ze een powerstem. De feministe is niet van de radio weg te denken dus het is zeker eens de moeite om haar live bezig te zien op de Pukkelpopweide."