Media en Cultuur

5.750 bezoekers voor de Hasseltse Kunstennacht

Maar liefst 26 Hasseltse musea, instellingen en kunstenaars deden voor Kunstennacht 2018 gisterenavond de deur open voor een breed publiek van Hasselaren en bezoekers. Meer dan 5.750 bezoekers bezochten een kunstenaarsatelier, genoten van muziek en theater, bezochten een tentoonstelling of deden mee aan een workshop.

De avond werd gekenmerkt door een aantal finissages en vernissages, maar ook door kunstenaars die hun persoonlijk atelier openstelden (Herman Maes, Nancy Slangen, Bart Deglin, Freddy Schoofs…). Er vond zelfs een bonte kunstenaarsparade door de stad van studentencollectief SCHMIEGD, waar je niet naast kon kijken. Hoogtepunten waren de expo’s van VONK/Z33 en de finissage van Inside/Outside in het Stadsmus. Ook voor het Gorki tribute zat het cafeetje van de Nieuwe Zaal afgeladen vol.

De stad Hasselt wil met een volgende editie Kunstennacht verder uitbouwen tot een unieke avond vol artistieke ervaringen, die tot ver buiten de stadsgrenzen weerklank vindt. De volgende editie valt op donderdag 9 mei 2019.