Mobiliteit en Verkeer

Aantal verkeersdoden in Limburg gedaald

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van het BIVV zijn er 6 verkeersdoden in Limburg gevallen tijdens het 1e trimester van 2016. Dat is het laagste aantal dat ooit in een Vlaamse provincie is vastgesteld tijdens deze periode van het jaar.

Het aantal letselongevallen daarentegen is in Limburg wel gestegen met 4,4%. Dit staat in contrast met de rest van België. Op nationaal niveau is het aantal letselongevallen immers lichtjes gedaald met 1,4 %, of 130 ongevallen minder. Het aantal doden bij deze ongevallen steeg in Wallonië en daalde in Vlaanderen en Brussel. Globaal gezien betekent dit een stagnering op nationaal niveau: + 1 dode.

Het aantal letselongevallen met jonge automobilisten (18-24 jaar) kende een daling van bijna 6% tijdens het 1e trimester van 2016. Het aantal ongevallen komt zo op het laagste peil sinds de start van de verkeersveiligheidsbarometer in 2004. Daarentegen is het aantal personen dat omkwam in een ongeval met een jonge autobestuurder gestegen van 19 naar 26. Deze toename deed zich voornamelijk voor tijdens de weeknachten: tijdens deze periode is het aantal doden in het 1e trimester van 2016 toegenomen van 0 naar 7.