Nieuws

Bestuurder aangehouden na dodelijk ongeval in Genk

In het onderzoek naar het zware verkeersongeval waarbij twee jonge Genkenaren zondagmorgen omkwamen, is de bestuurder aangehouden. Het voorlopig rijbewijs van de 25-jarige Genkenaar was vervallen. Hij droeg op het moment van het ongeval ook als enige een veiligheidsgordel. Zijn drie vrienden slingerden uit de wagen, één van hen vecht nog steeds voor zijn leven.

Zondagmorgen om half drie raakte de wagen om een nog onbekende reden van de baan op de Brikkenovenstraat in Genk. In het voertuig zaten vier Genkenaren, allemaal vrienden en jonge twintigers. Twee inzittenden van 22 en 24 jaar oud overleefden de crash niet. Het derde slachtoffer, een 21-jarige Genkenaar, verkeert nog steeds in kritieke toestand. De 25-jarige bestuurder raakte lichtgewond. Hij reed met een voorlopig rijbewijs dat vervallen was, maar had wel een nieuw voorlopig rijbewijs aangevraagd. Ook droeg hij als enige een veiligheidsgordel.

De bestuurder is gisteren voor de onderzoeksrechter verschenen. Die liet de Genkenaar onder aanhoudingsmandaat plaatsen.

Bekijk hier het verslag van het ongeval uit het TVL Nieuws van 30/08/20: