Mobiliteit en Verkeer

Bestuurder zwalpt over E313 met bijna 3 promille alcohol in het bloed

Gisteren heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst op de E313 te Tongeren in de late namiddag een zwalpend voertuig onderschept. De Belgische bestuurder, die voor zijn job woonachtig is in de Verenigde Arabische Emiraten, bleek maar liefs 2.7 promille alcohol in het bloed te hebben. Ook wees een afgenomen speekseltest op recentelijk gebruik van cocaïne.

Het Belgische rijbewijs van de bestuurder werd dan ook onmiddellijk voor de duur van 15 dagen ingetrokken. Voor het versleten rijbewijs werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. Betrokkene bleek tevens in het bezit te zijn van een doosje 'snus'. Een soort kauwtabak waarvan het gebruik in de EU verboden is. De verboden tabak werd dan ook in beslag genomen.

Omdat de 44-jarige bestuurder dronken was, werd hij ter ontnuchtering opgesloten in het cellencomplex van het politiecommissariaat. In opdracht van het Parket Limburg, diende de overtreder, die geen vaste verblijfplaats in België heeft, 1200 euro dadelijk te betalen voor het rijden onder invloed van alcohol. Na het afleggen van verschillende verklaringen, het afgeven van een bloedstaal en nadat de nodige vingerafdrukken en foto’s werden genomen, mocht de man die ondertussen ontnuchterd was, opgehaald worden door een vriend.

De bestuurder zal zich later nog moeten verantwoorden voor het sturen onder invloed van drugs en wegens het bezit van verdovende middelen.