Human Interest

Bibliotheek Toni Coppers levert duizendste boekenpakket aan huis

Een bijzonder moment vandaag in Sint-Truiden. De 73-jarige Huguette Jadoul ontving de duizendste ‘bib aan huis’ uit handen van schepen Jurgen Reniers. Om de inwoners van Sint-Truiden extra ontspanning te bezorgen tijdens de coronacrisis, startte de Bibliotheek Toni Coppers met het leveren van boekenpakketten aan huis. De thuisbezorgdienst groeide al snel uit tot een succes.

De Bibliotheek Toni Coppers, die bij het begin van de coronacrisis de deuren sloot, startte begin april met een service aan huis. Zo konden mensen ook tijdens de lockdown boeken en andere materialen ontlenen, die vervolgens thuis werden geleverd. Een dienst waar de Truienaren gretig gebruik van maakten. Vandaag mocht de bib het duizendste pakket aan huis bezorgen.

“Op dinsdag 2 juni gaat de bibliotheek Toni Coppers opnieuw open. Maar we verwachten hier niet meteen een stormloop”, zegt schepen van bibliotheek Jurgen Reniers. “Dankzij onze ‘bib aan huis’ zijn de mensen van Sint-Truiden en Nieuwerkerken gedurende de hele periode bediend. Daarnaast is ook de uitleentermijn verlengd naar 30 juni. Bibliotheekgebruikers hebben dus nog een hele maand de tijd om hun boeken in te leveren.”

Gedeeltelijke heropening

De bibliotheek kan vanaf volgende week voorlopig enkel bezocht worden om materialen uit te lenen. Publieks-pc’s, naslagwerken, tijdschriften en kranten zijn omwille van de hygiënemaatregelen niet toegankelijk voor het publiek. Ook de voorleeshoek blijft voorlopig gesloten. De bibliotheekbezoekers kunnen hun boeken inleveren via de boekengleuf aan de ingang. Om de veiligheid te waarborgen en alle mogelijke besmettingen met COVID-19 via de boeken tot een minimum te beperken, gaat al dit materiaal drie dagen in quarantaine.