Justitie

Bilzenaar met vier keer levenslang rijverbod kruipt opnieuw achter het stuur

Een interventieploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft tijdens de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige Bilzenaar tegengehouden tijdens een controle op de Spelverstraat in Bilzen. De agenten herkenden de bestuurder onmiddellijk, aangezien hij al vier keer een levenslang rijverbod opgelegd kreeg. Toen de politie de Bilzenaar erop wees dat hij naast een geldboete ook het risico op een gevangenisstraf liep, antwoordde de man laconiek dat het ‘in de gevangenis van Hasselt lang zo slecht nog niet is’.

De 28-jarige bestuurder uit Merem beweerde aanvankelijk nog dat zijn vriendin aan het rijden was, maar gaf uiteindelijk toe van plaats te hebben gewisseld voor de aankomst van de politie. De Bilzenaar weigerde een ademtest, bloedproef en speekseltest te laten afnemen. Aangezien de bestuurder geen rijbewijs kon voorleggen, werd het voertuig getakeld. Voor de eigenaar van de auto werd een apart proces-verbaal opgesteld wegens het ter beschikking stellen van een voertuig aan een persoon zonder rijbewijs.

De hardleerse bestuurder uit Merem liep in één jaar tijd al drie keer tegen de lamp wegens het rijden zonder rijbewijs. Zo gaf hij zich bij een eerste controle nog uit voor zijn broer, om een straf te ontlopen. De Bilzenaar zal zich opnieuw moeten verantwoorden bij de politierechter.