Justitie

Bilzerse chauffeur onder invloed beschadigt politiecombi

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zaterdag een chauffeur die onder invloed van drugs was, opgepakt. De man gedroeg zich tijdens een controle weerspannig en werd in de boeien geslagen. Op de weg naar het politiebureau, beschadigde de arrestant de politiecombi.

Afgelopen weekend heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, tijdens een preventieve patrouille op Meershoven, een voertuig onderschept. Toen de politieagenten wilden overgaan tot een controle van het voertuig en zijn bestuurder, stelde de bestuurder zich meteen weerspannig en verbaal zeer agressief op. De 40-jarige bestuurder uit Bilzen werd daarop in de boeien geslagen.

Het voertuig, dat met oldtimer-platen rondreed, bleek niet-verzekerd, niet-ingeschreven en niet-gekeurd te zijn. Het voertuig werd dan ook getakeld. De oldtimer-nummerplaat werd ter schrapping overgemaakt aan DIV. De bestuurder, die duidelijk onder invloed was van drugs, weigerde een speekseltest af te leggen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Nadat de politie contact opnam met het Parket Limburg, werd de agressieve bestuurder gearresteerd en ter ontnuchtering opgesloten in het cellencomplex van het politiecommissariaat. Tijdens de overbrenging van de weerspannige bestuurder, werd het nieuwe dienstvoertuig van de politie beschadigd. Het was de tweede keer in tien dagen tijd dat de man onder invloed van drugs werd opgesloten. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld. De man zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.