Nieuws

Bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon

Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.

In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale hulporganisatie heeft zich geëngageerd om Caritas Libanon te helpen om nog meer kinderen op de schoolbanken te krijgen.
"Hulpverleners brengen de kinderen veilig naar school en terug, bieden huiswerkbegeleiding aan en helpen hen over hun trauma's heen", zegt vicaris Augustin Champagne van het bisdom Hasselt. "Wij willen daartoe ons steentje bijdragen en storten vandaag 10.000 euro aan Caritas international."

Het is niet de eerste keer dat het bisdom Hasselt geld stort om de vluchtelingen in het Midden-Oosten te helpen. De voorbije kerstcollecte leverde maar liefst 55.400 euro op voor steun aan de vervolgde christenen en de vluchtelingen in het Midden-Oosten. De bisschop van Hasselt, mgr. Hoogmartens, dankt de kerkgangers voor hun solidariteit en moedigt hen aan de vele hulpinitiatieven, die in parochies en plaatselijke verenigingen worden georganiseerd, - ook voor de opvang van vluchtelingen in ons land - te blijven steunen.