Justitie

Dronken bestuurder probeert politie te misleiden met mondspoeling

Afgelopen weekend werd in Beverst, Bilzen een bestuurder betrapt op het drinken van mondspoeling om zo zijn alcoholgebruik te verbergen? Bovendien bleek de man ook nog onder invloed van cocaïne.

De bestuurder werd ter controle aan de kant gehouden en vroeg 15 minuten uitstel. Op het ogenblik dat hij dan de ademtest moest afleggen, gaf dit positief aan, maar de eigenlijke ademanalyse gaf als resultaat 'mondalcohol', terwijl zijn adem duidelijk naar alcohol rook. De volgende ademtest gaf negatief. Hierop mocht betrokkene terug naar zijn auto gaan, maar een alerte politieagent had in het portier een fles Listerine (mondspoeling) gezien en sprak hem hierover aan. Toen de agent hem vroeg om zijn mond te openen, kon hij zijn blauwe tong niet meer verbergen. Na enig aandringen gaf hij toe Listerine gedronken te hebben om zijn alcoholverbruik te kunnen verbergen.

Dezelfde bestuurder bleek ook nog eens onder invloed van cocaïne en amfetamines. Er werd hierop een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.