Sport

Droog kunstgras niet oorzaak van zware blessure Tshimanga

Tijdens de beloftenwedstrijd tussen STVV en KRC Genk, raakte de Genkse speler Holly Tshimanga in de 9de minuut zwaar geblesseerd na een duel met Verbeek. Sommige journalisten suggereerden dat de oorzaak van de blessure aan het te droge kunstgras ligt. STVV laat nu weten dat die geruchten niet kloppen. "Het veld werd net voor de aftrap voldoende nat gespoten".

STVV deelt mee dat haar nieuwe kunstveld door de universiteit Gent enkele weken geleden professioneel getest en goedgekeurd werd. Bij zulke testen worden balbots, balrol en sliding vergeleken met een natuurlijk grasveld in de maand mei. De waarden waren identiek. In tegenstelling tot andere grasvelden hebben kunstgrasvelden steeds dezelfde eigenschappen, en is steeds perfect effen, zonder bobbels, modder of plassen. In de winter is het kunstgras nog steeds relatief zacht, daar waar sommige natuurgrasvelden bevriezen en zo hard worden als beton.

Sinds STVV op kunstgras speelt (sinds 5 jaar) is dit het eerste zware ongeval, en dat heeft niets met het kunstgrasveld te maken. STVV betreurt uiteraard wat er met de jonge speler is gebeurd, en wenst Tshimanga een spoedig herstel toe.