Mobiliteit en Verkeer

Drukke vrijdagochtend voor VAB en Touring

Door het winterweer zijn er vrijdagochtend meer oproepen binnengelopen bij de alarmcentrales van mobiliteitsorganisaties VAB en Touring dan gewoonlijk. “Momenteel noteren we 75 procent meer oproepen in vergelijking tot een gemiddelde vrijdagochtend”, aldus VAB in een persbericht.

Volgens de mobiliteitsorganisatie pasten bestuurders hun rijstijl nog niet aan de gladde situatie op de wegen aan. “De VAB-Wegenwachters moesten vandaag al dubbel zoveel uitrukken voor ongevallen en slip-gevallen dan op een normale voormiddag in januari”, klinkt het. Die incidenten doen zich vooral voor in de regio Vlaams-Brabant, met 1 op de 4 ongevallen die aan de VAB-Alarmcentrale worden gemeld.

Touring zag vrijdagochtend over heel België ongeveer 10 tot 15 procent meer oproepen voor pannes en ongevallen binnenlopen dan gewoonlijk, zo is vernomen bij woordvoerder Danny Smagghe. “Qua pannes blijft het nog binnen de perken. We zullen tegen deze middag ongeveer 45% meer oproepen hebben in vergelijking met een ‘gewone’ vrijdagochtend. Het dagtotaal ligt gemiddeld op 1.800 à 2.000 oproepen. ”, aldus nog Smagghe. VAB maant de automobilisten aan zeer voorzichtig te zijn en voldoende afstand te houden, ook met winterbanden.

Met deze tips geraak je veilig op je bestemming.