Media en Cultuur

Eindwerk Genkse regisseur gaat binnenkort in première

‘Alles of nix’. Zo noemt de soundtrack voor de kortfilm ‘Broodnodig’, het eindwerk van Genkenaar Ayby Cetin aan LUCA School of Arts. De Genkenaar hoopt zijn kortfilm binnen een aantal weken in première te kunnen laten gaan. Voor de soundtrack deed Cetin beroep op het Genks hiphopcollectief ‘Onze Zaak’.

“Op en top Genkse film” ‘

Broodnodig’ is een mix tussen een sociaal drama en een misdaad-komedie. De kortfilm vertelt het verhaal van de 20-jarige Serdar; die thuis in geldnood zit. Daarom beslist hij een overval te plegen met zijn jeugdvriend. “Deze film is een Genks verhaal, dat gebaseerd is op ware feiten”, aldus Cetin. “Om die échte Genkse mentaliteit op het scherm te krijgen, heb ik ook audities gehouden in mijn thuisstad. Alle hoofdrollen werden ingevuld door amateur-acteurs, die het fantastisch hebben gedaan.” Voor de bijrollen kon Cetin beroep doen op enkele professionele acteurs, waaronder Louis Talpe en Hans Royaards.

Bekijk hier de trailer: 

De soundtrack ‘Alles of nix’ is ook op en top Genks. Cetin leerde de leden van ‘Onze Zaak’ kennen in de Jungle, een ontmoetingsplaats voor creatievelingen in het oud gemeentehuis van Genk. De soundtrack en de bijhorende videoclip werden gisteren gelanceerd op Facebook.

Bekijk hier de videoclip:

Cetin studeerde vorig jaar af als regisseur aan LUCA School of Arts. Zijn eindwerk ‘Broodnodig’ werd positief onthaald door de jury. Samen met de stad Genk en Euroscoop zoekt hij nog naar een concrete datum om zijn film in première te laten gaan. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina, ‘Broodnodig - Kortfilm door Ayby Cetin’.