Sport

Elise Mertens begint uitstekend aan Wimbledon

Elise Mertens (WTA-16) heeft haar eerste wedstrijd op Wimbledon vlot gewonnen. De 25-jarige Hamontse versloeg de Britse Harriet Dart (WTA-142), die een wildcard kreeg, in twee sets.

Met een dag vertraging door de regen speelde Elise Mertens vandaag toch haar openingswedstrijd op het gras van Wimbledon. De Hamontse kon niet beter beginnen aan het grandslamtornooi in Londen. Mertens begint snedig aan de wedstrijd en weet al snel enkele breakkansen af te dwingen. En die benut ze ook. De fouten stapelen zich op bij de Britse Dart en als snel staat een 5-0 voorsprong voor Mertens op het scorebord. De nummer 16 van de wereld haalt na een dik halfuur spelen de eerste set binnen: 6-1.

Dart geeft zich in de tweede set niet zomaar gewonnen, maar ziet Mertens toch vier games op een rij winnen. De Britse nummer 142 op de wereldranglijst weet zich nog terug te knokken tot 4-3, maar Mertens blijkt uiteindelijk toch te sterk te zijn. Na 1 uur en 16 minuten wint de Hamontse ook de tweede set met 6-3. En daarmee is de eerste overwinning binnen.

In de tweede ronde neemt Mertens het op tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-99) of de Duitse Mona Barthel (WTA-190).