Media en Cultuur

Europees Muziekfestival Pelt brengt vrijdag online live show

Normaal zouden dit weekend duizenden jongeren van over de hele wereld afzakken naar Pelt voor het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Het coronavirus stak daar echter een stokje voor, waardoor het tot 2021 wachten is op de volgende editie. De organisatie wil dit weekend toch niet zomaar laten voorbijgaan en organiseert daarom een live show ‘EMJ United @ Home’, die online te volgen is.

‘EMJ United @ Home’ zal vrijdagavond 1 mei doorgaan, op het moment dat de kick-off van het festival gepland was. De liveshow zal conform de coronamaatregelen verlopen, zonder publiek dus. Om 20 uur stipt zal de show live te volgen zijn op de EMJ-Facebookpagina. Wie geen Facebook heeft kan integraal meevolgen via de website www.emj.be. Zo kan iedereen van thuis uit toch nog wat genieten van de muziek en sfeer van het festival.

Tijdens ‘EMJ United @ Home’ zullen onder andere kinder- en jeugdkoor De Piccolo’s en de muzikanten van het KANL-orkest een optreden geven, natuurlijk allemaal veilig vanuit hun eigen kot. Daarnaast zal er tijdens de liveshow met EMJ-deelnemers en -juryleden gesproken worden over muziek maken tijdens de lockdown. Ook blikt de organisatie alvast vooruit op een speciale festivaleditie in 2021, met zowel koren als instrumentale ensembles.