Media en Cultuur

Extra veiligheidsmaatregelen op festivals door terreurdreiging

Pukkelpop neemt extra veiligheidsmaatregelen door de terreurdreiging. Ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, TW Classic, Dour Festival en Tomorrowland laten weten hetzelfde te doen. Elk van de festivals overlegt op regelmatige basis met overheden en hulpdiensten en heeft een stevig veiligheidsbeleid.

De voorbije maanden en weken is er intensief vergaderd door de organisatoren met het oog op de komende festivalzomer. Ze zaten samen met de lokale en federale politie, met de lokale overheden en met Binnenlandse Zaken. Bestaande plannen worden bijgestuurd, extra maatregelen ingevoerd.

Zo zullen er duidelijke richtlijnen opgesteld worden met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden op de verschillende festivals. De bedoeling is rugzakken en tassen wel toe te laten, maar slechts na strenge controle. Elk festival zal de komende dagen en weken communiceren naar festivalgangers over te volgen richtlijnen en maatregelen. De organisatoren hopen de bijkomende controles zo vlot als mogelijk te laten verlopen.