Media en Cultuur

Extrema Noir verhuist naar Hasselt

door Geert Kusters

Extrema Noir, het indoor event van de organisatie van Extrema Outdoor Belgium, verhuist van Antwerpen naar Hasselt. Het technofeest gaat op zaterdag 3 december door in de Grenslandhallen. 

Extrema Outdoor Belgium vindt al 6 jaar plaats in Houthalen-Helchteren, dus voor de organisatie was het een logische stap om Extrema Noir dit jaar ook naar Limburg te verhuizen. "Onze fanbase ligt voor een groot deel in Limburg dus gingen we op zoek naar een indoor locatie. We kwamen al snel bij de Ethias Arena terecht die qua infrastructuur en polyvalentie perfect aanleunt bij het concept Extrema Noir", aldus de organisatie.

Op Extrema Noir draait alles om de puurheid van de muziek. "We gaan zeer selectief te werk bij het zoeken naar de juiste artiesten en producers die we laten spelen op Noir. Het zijn niet per se grote bekende namen, zoals op Extrema Outdoor Belgium, maar eerder de puristen, de enfants terribles, de speciallekes uit de scene zeg maar", aldus Ugur Akkus, de organisator. " Het is een indoor festival voor de echte elektronische muziekliefhebber, de kenner." Net zoals bij de outdoor edities zal er ook een thema zijn waarin de locatie zal worden omgetoverd, maar welk thema dat juist is, wordt pas later bekend gemaakt.

20 verschillende internationale artiesten en lokaal opkomend talent spelen op 3 verschillende podia. Verwacht je aan rauwe technobeats maar ook melodieuze deephouse en meeslepende techhouse. Het aantal tickets wordt gelimiteerd op 5000. De 'pre line up'- ticketverkoop start op 10 augustus om 18u30 op extremanoir.be.